Sayfalar

18 Eylül 2013 Çarşamba

Kurumlar Neden Sosyal Medyada Yer Almalı?


Bir kurumun sosyal medyada yer almasının en önemli avantajlarından biri insanlarla kişisel bağ kurabilmesidir.

Kurumların sosyal medyada yer almaktan çekinmelerinin başlıca sebeplerinden biri vatandaşların şikayetlerini sosyal medyada paylaşmaları korkusudur. Ama gerçekte durum böyle değildir. İnsanlar kurumun veya markanın sosyal medyada var olup olmamasına bakmadan yaşadıkları kötü deneyimler ve şikayetleri paylaşmaktadır. İşte bu noktada kurumların sosyal medyada var olması bu şikayetlere müdahele etmesini sağlayabilir.  

Sosyal medya okadar geniş ve açık bir ortam ki hiç tanımadığınız bir insanın asılsız haberi saatler içerisinde milyonlarca kişiye ulaşırken  sizde buna ortak olabilirsiniz. Hakkınızda ortaya çıkan asılsız haber veya dedikoduya müdahele etmek için o mecralarda olmanız gerekmektedir. Ayrıca sosyal medya mecralarında olmanız yetmez. İnsanların kurumunuzla ilgili neler konuştuğunu takip etmelisiniz. Bunun için Twitter ve Google alert’de anahtar kelime belirleyerek yapabilirsiniz.


Sonrasında ise olaya en kısa sürede müdahele etmeniz gerekmektedir. Bir olaya tepki vermek için günlerce beklemek sosyal medyada çok uzun süreye denk gelebilir. 

16 Eylül 2013 Pazartesi

AK Parti'den 6 bin Kişilik Sosyal Medya Ekibi


SOSYAL MEDYADA DEV ATAK

Gezi olaylarının ardından sosyal medyanın gücünü keşfeden AK Parti, bu alanda eksik olduğunu fark ettikten sonra büyük bir atağa kalktı. Eylemlerin hemen ardından teşkilata sosyal medya genelgeleri gönderen Genel Merkez, şimdi de bu gücü yerel seçimlerde kullanmaya hazırlanıyor. Böylece, birkaç ay önce aleyhine olan Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya ortamlarını lehine çevirmeyi planlıyor. İktidar partisi bunun için Türkiye genelinde il ve ilçe sosyal medya sorumluları belirledi. Onların altında çalışan ekiplerle birlikte toplam sayı 6 bini buluyor. Bu ekipler, yerel seçim sürecinde sanal âlemde propaganda yapacak; kamuoyunu fotoğraf, görüntü ve yazılarla bilgilendirecek. Sloganlar, aday tanıtımı ve projeler anlatılacak. AK Parti, Genel Merkez'de ‘Sosyal Medya Koordinasyon Merkezi' oluşturdu. Hüseyin Çelik'in başında olduğu Tanıtım Medya Başkanlığı, Süleyman Soylu'nun başında olduğu Ar-Ge Başkanlığı ile Gençlik Kolları koordine ediyor.

81 ilin sosyal medya sorumluları belirlendi. Bu isimler, Ankara'da eğitimden geçirildi. Bunun için Genel Merkez'de bir ‘sosyal medya sınıfı' kuruldu. Eğitimler grup grup devam ediyor. 953 ilçede de aynı şekilde sosyal medya uzmanları olacak. Sosyal medya timleri ağırlıklı olarak büyük şehirlere yüklenecek. İstanbul'da 1000, Ankara'da 600, İzmir'de de 400 kişilik ekipler görev alacak. Seçim kampanyasına destek verilirken karşıtlık üretilmemesi ve projenin ters tepmemesi için de eğitimler sıkı tutuluyor. Görev alacak kişilere, nasıl bir dil kullanacakları, üsluplarının nasıl olması gerektiği de anlatılıyor.
Kaynak: İhlas Haber

9 Eylül 2013 Pazartesi

Sosyal Medya Reklamları ( Facebook )

Facebook gibi sosyal medya araçlarında reklam gelirleri önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Reklamlar, kullanıcılar tarafından genellikle sayfa beğeni sayısını artırmak için kullanıldığı gibi paylaşılan bir iletinin görülme sayısını artırmak içinde kullanılmaktadır. 



















Reklam verenler için Facebook reklamını en avantajlı kılan özelliklerden biri reklamınızın hedef kitlesini oluşturabilmenizdir. Bu sayede reklamın Facebook kullanıcılarından kimin görmesini seçebilmektesiniz. 























Seçtiğiniz hedef kitleniz sonucunda bu kapsama giren Facebook kullanıcı sayısı sağ köşede yer almaktadır. Bu hedef kitlenizi ne kadar daraltırsanız o kadar olumlu sonuç alabilirsiniz. 

Sıra oluşturduğunuz reklamın bütçesini belirlemeye geldi. Burası reklam vermenin en önemli konusu. Facebook bütçe belirlemede size iki seçenek sunmaktadır. Toplam bütçe veya günlük bütçe oluşturma imkanınız var. 

Toplam bütçe oluşturduğunuzda sizin belirlediğiniz süre içerisinde ve sizin belirlediğiniz ücret miktarınca reklamınız yayınlanmaktadır. Yani 1000 TL'lik bütçeniz var ve siz bunu 1 ay içerisinde kullanmak istiyorsanız Facebook bu ücreti 30 gün içinde harcar. Reklamın son yayınlanma tarihinde ise reklamınız son bulur. 

Günlük bütçe oluşturduğunuzda Facebook tarafından size belirlenen günlük bütçe miktarı sorulur. Bu durumda siz izin verdiğiniz sürece günlük bütçeniz miktarınca reklamınız yayınlanır. 

Yani günlük bütçeyi seçerseniz, bütçeniz günlük harcanır. Toplam bütçeyi seçerseniz, bütçeniz kampanyanızın süresi boyunca harcanır.